Turkey's "Soft Power" and the Promotion of Neo-Ottomanism in Times of Transformation - Tomečková, Lenka, 1993-
Príchod KP k moci v roku 2002 nastolil novú éru zahraničnej politiky Turecka. Turecké osmansko-islamské dedičstvo súvisiace s územiami bývalého impéria. Kontextualizáciou neoosmanizmu v tureckej zahraničnej politike, po ktorej nasleduje poskytnutie lepšieho pochopenia vzťahu medzi tvrdou a mäkkou mocou Turecka a zavedenie fenoménu náboženskej mäkkej sily.