Analysis of the Difference Between Anticipated Income Tax and Paid Income Tax at the Level of Business Entities - Marci, Anton, 1989-
Korelácia a rozdiel medzi očakávanou daňou z príjmov a daňou, ktorú musí podnikateľský subjekt zaplatiť. Dôvody tohto rozdielu (jemnejšie pravidlá používané pri výpočte dane z príjmov či použitie rôznych súborov účtovných a daňových pravidiel najmä nadnárodnými spoločnosťami). Výpočet rozdielov medzi daňou očakávanou meraním výnosov a nákladov podnikov a skutočne zaplatenou daňou pre uvedenie presnejšej hodnoty sadzby dane s ohľadom na realitu podnikania.