Chinese High-tech Foreign Direct Investments in the EU – Trends and Policy Responses - Dudáš, Tomáš, 1976-
Trendy čínskych akvizícií vyspelých technológií (high-tech) v krajinách Európskej únie. Politiky, ktoré tieto akvizície vyvolali na úrovni EÚ a členských štátov. Analýza účinkov predmetných politických reakcií a rastúceho počtu prevzatí európskych spoločností v odvetviach vyspelých technológií, najmä vo veľkých členských štátoch (Nemecko, Francúzsko či Spojené kráľovstvo). Európska reakcia vedúca k zavedeniu prísnejších režimov skríningu v členských štátoch EÚ a k vytvoreniu spoločného rámca EÚ pre skríning a jeho strategické riadenie. Odporúčania pre krajiny EÚ a verejné orgány ohľadom kontroly čínskych priamych zahraničných investícií a obmedzenie akvizícií miestnych spoločností v citlivých odvetviach.