Účtovná závierka obchodníka s cennými papiermi v SR - Parajka, Branislav, 1981-
Obchodník s cennými papiermi môže v Slovenskej republike pôsobiť len v právnej forme ako akciová spoločnosť. Zákon o cenných papieroch. Získanie oprávnenia na vykonávanie uvedenej činnosti. Účtovníctvo obchodníka s cennými papiermi upravené zákonom o účtovníctve, na ktorý nadväzuje osobitná právna úprava Opatrením MF SR pre obchodníkov s cennými papiermi.