Podobné vlastnosti expertných systémov a vysvetľujúcej umelej inteligencie - Rakovská, Eva, 1963-
Architektúra a práca expertných systémov. Historický vývoj a smerovanie vývoja umelej inteligencie v jej dvoch základných vývojových vetvách. Súčasné rozdiely v systémoch vychádzajúcich z oboch vetiev – expertné systémy a systémy strojového učenia. Pojem „vysvetľujúcej umelej inteligencie“ (XAI) a jej vzťah s oboma vetvami umelej inteligencie s dôrazom na odlišnosti a spoločné črty s expertnými systémami.