Osobitosti ekonomického rozvoja Uruguaja v 21. storočí - Lipková, Ľudmila
V uruguajskej ekonomike aj na začiatku 21. storočia zohráva významnú úlohu poľnohospodárstvo a priemyselné odvetvia budované na báze poľnohospodárskych surovín. Podstatná časť poľnohospodárskej produkcie smeruje do zahraničia.