Odhad elasticity substitúcie vstupov pre rôzne krajiny sveta - Szomolányi, Karol, 1976-
Odhadnuté hodnoty elasticity substitúcie vstupov pre ekonomiky sveta pomocou ekonometrických špecifikácií vyplývajúcich z podmienok prvého rádu pre firmu maximalizujúcu zisk. Odfiltrovanie cyklických vplyvov použitím časových radov upravených frekvenčným filtrom. Odhadnutie špecifikácií metódou najmenších štvorcov a systémami dvoch rovníc s korelovanými náhodnými zložkami. Empirické výsledky spochybňujúce relevantnosť produkčnej funkcie Cobbovho-Douglasovho typu (odhadnuté hodnoty elasticity substitúcie vstupov sú väčšinou menšie ako 1). Analýza nepreukazujúca súvis medzi hodnotami elasticity substitúcie vstupov a charakteristikami krajín (rast, rozvoj, miera ich otvorenosti a veľkosť).