Odhad parametrov CoDe modelu úmrtnosti pre populáciu Slovenska - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Model CoDe a jeho aplikovanie na modelovanie úmrtnosti žien a mužov na Slovensku v roku 2018. Analýza modelu úmrtnosti ako regresného modelu. Model úmrtnosti ako štatistický (stochastický) model a jeho potreba odhadnutia parametrov nelineárnej regresnej funkcie na základe empirických údajov o pravdepodobnosti úmrtia v rôznom veku osôb (osobitne žien a mužov) iteračnými metódami nelineárnej regresnej analýzy, s použitím softvéru SAS (SAS Enterprise Guide).