Duopoly Spatial Model with a Limited Quantity of Offered Products - Čičková, Zuzana, 1978-
Popis modelu duopolu v priestore a jeho charakterizovanie grafom. Zváženie rozdielneho dopytu v jednotlivých uzloch grafu a obmedzenej ponuky na strane výrobcov. Predpoklad obmedzenej ponuky na trhu ako realistický pre určitý konkrétny tovar či časové obdobie, napr. v prípade predaja. Limitované ponuky ako prepojenie so stratégiou výrobcov motivujúcich zákazníkov k nákupu ponúkaného tovaru. Vnímanie takýchto výrobkov zákazníkmi ako vzácnejších a môžu byť ochotnejší a motivovanejší k nákupu. Výber jedného z dvoch výrobcov u zákazníkov na základe ich nákladov (cena tovaru a náklady na prepravu).