Výnos akciového indexu versus výnos efektívneho portfólia akcií dow jones industrial average počas korona krízy - Pekár, Juraj, 1972-
Analýza výnosu akciového indexu a efektívneho portfólia skonštruovaného na základe optimalizačného modelu výberu portfólia na báze miery rizika CVaR. Analýza realizovaná na akciovom indexe Dow Jones Industrial Average (DJIA) a jeho kompotentoch. Definícia rozhodovacieho problému investora. Správanie akciového indexu počas krízy a mimo nej v porovnaní s vybranými efektívnymi portfóliami.