Relations between Tourism Spending and Global Competitiveness An Empirical Study in Developed OECD Countries - Gavurová, Beáta, 1972-
Výdavky ako zásadný bod v spektre ukazovateľov služieb cestovného ruchu. Význam štruktúry výdavkov klientov na cestovný ruch v kontexte globálnej konkurencieschopnosti krajín OECD, s primárnym zameraním na vplyv jednotlivých druhov výdavkov na cestovný ruch na konkurencieschopnosť. Analýza šiestich premenných určujúcich výdavky na cestovný ruch získaných z databázy World Travel & Tourism Council (WTTC) a premennej určujúcej konkurencieschopnosť (Globálny index konkurencieschopnosti – GCI) na základe údajov za všetky krajiny OECD počas rokov 2010 – 2018. Výsledky pre tvorcov strategických a rozvojových plánov a inštitúcie zodpovedné za zlepšovanie podnikateľského prostredia v cestovnom ruchu. Vývoj národných a medzinárodných porovnávacích ukazovateľov v predmetnej oblasti.