Analýza socio-ekonomických dôsledkov rozvoja mikrofinancií - Potoma, Radoslav, 1992-
Rôzne spôsoby a druhy financovania ekonomických subjektov, či už sa jedná o súkromné ekonomické subjekty alebo o štátne subjekty týkajúce sa ekonomického zámeru. Jedným z najčastejších osobných rozvojov na spolufinancovanie start-upov (novo-vznikajúci podnik) je Crowdfunding, Žltý melón, Zinc Euro a ďalšie. Tieto formy využívajú prevažne start-upy, ktoré nemajú vlastný kapitál na počiatočnú investíciu do podnikania, resp. sa snažia zaujať iných investorov, aby ich podporili rôznymi inými spôsobmi.