<The> Development and Specific Features of Outsourcing, Offshoring, and the Global Business Services Sector - Šipikal, Miroslav, 1976-
Globálne obchodné služby ako dôležité odvetvie hospodárstva v bratislavskom regióne. Stručný historický vývoj. Charakteristika daného sektora. Strácanie konkurenčnej výhody oproti ostatným mestám V4. Výzva pre dostatočnú kvalifikovanú pracovnú silu v súvislosti so zavádzaním nových technológií.