Súčasný rozvoj islamského bankovníctva vo svete a jeho vplyv na krajiny SNŠ - Čech, Ľubomír, 1955-
Rozvoj islamského bankovníctva vo svete a jeho rozvoj v krajinách SNŠ (Spoločenstvo nezávislých štátov) v kontexte nových výziev globalizácie. Islamské bankovníctvo v západných krajinách ‒ príklad Veľkej Británie. Nástroje regulácie činností islamských bánk. Hlavné prekážky fungovania islamských bánk v právnej oblasti.