Úloha etiky v podmienkach globalizovaného finančného trhu - Meluchová, Jitka, 1965-
Príspevok skúma, akú úlohu zohráva etika v činnosti finančných inštitúcií pôsobiacich v rámci globalizovaného finančného trhu. Zameriava sa na uplatňovanie etických princípov a spoločenskej zodpovednosti poisťovní, bánk a finančných sprostredkovateľov pri poskytovaní finančných služieb a pri predaji finančných produktov.