Improving the Accuracy of Project Schedules - Lorko, Matej, 1987-
Vyhýbanie sa zlyhaniam projektov spôsobenými priveľmi optimistickými plánmi. Úloha načasovania zverejňovania informácií pri projektoch. Experimentálne testovanie účinnosti poskytovania podrobných špecifikácií plánovačom a ich porovnávanie s alternatívnym poskytovaním historických informácií o priemernom trvaní u podobných projektov v minulosti. Testovanie efektívnosti plánovačov poskytnutím historických informácií súčasne so špecifikáciou projektu alebo poskytnutím historických informácií až po vytvorení odhadu o trvaní projektu.