Interest Rate Risk Management in the Marine Oil and Gas Industry - Zuzik, Jozef, 1985-
Riadenie úrokového rizika spojeného s podnikaním v ropnom a plynárenskom priemysle u stredných ropných a plynárenských spoločností. Zmeny úrokových sadzieb, ich vplyv na výšku splátok úrokov a budúce výnosy a peňažné toky za predpokladu, že ostatné faktory ostanú konštantné. Analýza vzorky 31 najlepších spoločností podľa trhovej kapitalizácie na základe ich výročných správ a finančných výkazov. Porovnávanie zadlženosti spoločností, aktuálny pomer a rýchly pomer boli vybrané ako miera krátkodobej likvidity spoločnosti či jej schopnosti generovať dostatok hotovosti na splatenie všetkých dlhov.