<The> Future of Coal-Fired Power Plants in Poland and Slovakia - Kajánek, Tomáš, 1995-
Ciele Európskej únie v oblasti dekarbonizácie. Podiel uhlia sa v celkovom energetickom mixe postupne znižuje. Prechod a minimalizovanie sociálnych škôd vyplývajúcich zo zastavenia ťažby uhlia a jeho následného spaľovania. Slovenský prechod sa zdá byť oveľa ľahší ako poľský.