An Aplication of Spatial Autocorrelation for Measuring Disparities of the Tourist Regions in the Slovak Republic - Gáll, Jozef, 1991-
Analýza priestorovej korelácie turistických regiónov. Identifikácia disparít a alokovaných regiónov na základe kritéria homogenity pomocou sledovaných ukazovateľov zamestnanosti v cestovnom ruchu a počtu prichádzajúcich a výšky výnosov z cestovného ruchu v turistických regiónoch Slovenskej republiky. Výsledky štúdie ukazujúce nemožnosť vyvrátenia regionálnych rozdielov.