BREXIT: Britain's TRUMP card or (hi)story of BRitish complEXITy? - Čiderová, Denisa, 1977-
Teoretické poznatky o Európskej únii a ceste, ktorou by sa EÚ mala v budúcnosti uberať v kontexte brexitu. Kontrast medzi procesom rozširovania EÚ postavenom podľa Európskej komisie na stanovených kritériách a spravodlivej a dôslednej podmienenosti na jednej strane a spontánnym pilotným procesom brexitu na druhej strane. Fenomén s názvom „brexitológia“ („brexitology”) ako „príbeh renegociácií, referend a brexitových oľutovaní“. Brexit ako ďalšie déjà-vu či začarovaný kruh zvratov.