Zmena v IAS 28 v súlade s nariadením komisie (EÚ) č. 2019/237 s účinnosťou od 1. 1. 2019 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
Prijatie IAS 28 „Investície do pridružených podnikov a spoločných podnikov“ pre zabezpečenie zefektívnenia a zlepšenia zrozumiteľnosti vo vzťahu k IFRS 9 „Finančné nástroje“ nariadením Komisie (EÚ) č. 2019/237 v rámci prijímania určitých medzinárodných účtovných štandardov. Objasnenie, že pri znížení hodnoty dlhodobých podielov v pridružených podnikoch a spoločných podnikoch sa uplatňujú pravidlá uvedené v IFRS 9. Výsledky pravidelného zlepšovania IFRS zo strany IASB, kde pre zmeny v IAS 28 bol vydaný dokument „Dlhodobé podiely v pridružených podnikoch a spoločných podnikoch“. Uvedenie predmetných zmien v IAS 28.