Zmeny IAS 1 a IAS 8 v súlade s nariadením komisie (EÚ) č. 2019/2104 s účinnosťou od 1. 1. 2020 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
Prijatie IAS 1 „Prezentácia účtovnej závierky“ a IAS 8 „Účtovná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby“ nariadením Komisie (EÚ) č. 2019/2104 v rámci prijímania určitých medzinárodných účtovných štandardov. Spresnenie vymedzenia pojmu „významný“, aby účtovné jednotky mohli ľahšie vykonávať posudzovanie významnosti a posilniť dôležitosť zverejnení v poznámkach účtovnej závierky. Zlepšenie spôsobu oznamovania finančných informácií používateľom účtovnej závierky zo strany účtovných jednotiek v rámci vydania zmien v týchto štandardoch v dokumente IASB pod názvom „Vymedzenie pojmu významný (Zmeny štandardov IAS 1 a IAS 8)“.