Migrants Remittances: Microeconomic and Macroeconomic Contexts - Přívara, Andrej, 1983-
Determinanty remitencií a ich vplyv na prijímajúce krajiny. Značné stúpanie toku globálnych remitencií za posledné desaťročie a ich podielu na HDP v niektorých (najmä rozvojových) krajinách. Vplyv na krajinu pôvodu migranta ako predmet kontroverznej diskusie. Analýza vedeckých stanovísk a možné smery pre budúci výskum remitencií migrantov. Analýza jednotlivých determinantov a remitenčných účinkov na dvoch úrovniach, mikroekonomickej a makroekonomickej. Remitencie ako dôležitý zdroj externého financovania ekonomík rozvojových krajín, avšak nie ako všeliek na hospodárske zaostávanie.