Zdaňovanie daňou z pridanej hodnoty v SR vybrané zmeny účinné od 1. januára 2020 - Vašeková, Miroslava, 1978-
Zmeny a doplnenia zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov schválením zákonov Národnou radou Slovenskej republiky v roku 2019 v kontexte transpozície smernice Rady (EÚ) 2018/1910. Novely zákona o DPH ovplyvňujúce pravidlá zdaňovania daňou z pridanej hodnoty v podmienkach SR. Zmeny s účinnosťou od 1. januára 2020 v zákonoch č. 317/2019, 318/2019, 368/2019 a 369/2018 Z. z. Rozšírenie uplatňovania zníženej sadzby DPH na ďalšie tovary. Zmeny v oblastiach registračnej povinnosti, zavedenie režimu call-off stock (konsignačného skladu), reťazové transakcie v rámci EÚ, určenie základu dane pri bezodplatnom dodaní tovaru, dodanie a nájom nehnuteľnosti, oslobodenie od dane a odpočítanie dane.