Režim Call-off-Stock v legislatíve SR od 1. januára 2020 - Mateášová, Martina, 1979-
Zákon č. 368/2019 Z. z. novelizujúci ustanovenia o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov k 1. januáru 2020 a zavedenie nového režimu „call-off stock“ do právnej úpravy zdaňovania daňou z pridanej hodnoty v podmienkach SR v dôsledku implementácie pravidiel prijatých na európskej úrovni Smernicou Rady (EÚ) 2018/1910. Harmonizácia a zjednodušenie pravidiel v systéme DPH pre zdaňovanie obchodu medzi členskými štátmi (v článku 1) zavedením režimu call-off stock, s cieľom uľahčiť administratívne povinnosti vyplývajúce z premiestnenia tovaru do iného členského štátu.