Minimálna mzda pre rok 2020 - Meluchová, Jitka, 1965-
Právny nárok na mzdu najmenej vo výške minimálnej mzdy u zamestnanca podľa Zákonníka práce, ktorá musí byť zamestnancovi vyplatená za plný pracovný úväzok. Inštitút minimálnej mzdy upravený zákonom č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde v znení neskorších predpisov. Nariadenie vlády SR č. 324/2019 Z. z. ustanovujúce s účinnosťou od 1. januára 2020 sumu minimálnej mzdy na rok 2020 ako 580,00 eur za mesiac pre zamestnanca odmeňovaného mesačnou mzdou a 3,333 eura za každú odpracovanú hodinu zamestnancom. Nárok na doplatok do sumy minimálnej mzdy. Príklady pracovných miest k príslušným stupňom náročnosti práce v roku 2020.