FDI and Sectoral Changes in the Economy - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Spojenie priamych zahraničných investícií a sektorové zmeny na príklade českej a slovenskej ekonomiky na základe korelačnej analýzy za obdobie rokov 2004 - 2018. V oboch krajinách zahraniční investori zameriavajú svoje investície skôr na priemyselný sektor. Vonkajšie PZI pozitívne súvisia so sektorom služieb, čo je viditeľnejšie v prípade Slovenska.