Analysis of Alcohol Consumption and Death Rates Resulting from Alcohol Consumption in EU and OECD Countries - Megyesiová, Silvia, 1969-
Viacrozmerná analýza konzumácie alkoholu na obyvateľa a štandardizovanej úmrtnosti na cirhózu pečene, rakovinu a úmrtia pri dopravných nehodách v dôsledku konzumácie alkoholu. Zahrnutie očakávanej dĺžky života v 41 krajinách EÚ a OECD. Korelačná analýza lineárneho vzťahu medzi ukazovateľmi. Použitie analýzy hlavných komponentov na výpočet nekorelovaných hlavných komponentov, použitých v ďalšom kroku klastrovej analýzy na vytvorenie skupín krajín, izolovaných klastrov krajín s podobnou úrovňou vybraných ukazovateľov.