Risk Tolerance and Anchoring - Pilch, Ctibor, 1957-
V reakcii na nefunkčnosť teórie efektívnych trhov a modelov racionálneho správania v praxi vytvorenie nového prístupu k vysvetľovaniu správania účastníkov finančného trhu, a to behaviorálne financovanie. Podľa teórie existuje veľa odchýlok od racionality, niektoré ako emocionálne závislé - emočné alebo emocionálne nezávislé - kognitívne.