Support of Electromobility in Slovakia for Sustainable Consumption and Production - Ďurinová, Ivona, 1964-
Vplyv aktuálnej daňovej politiky zameranej na podporu elektromobility na podnikateľské prostredie na Slovensku. Vplyv zavedenia novej odpisovej skupiny a dotácie pre elektromobily pre kúpu elektromobilov podnikateľským subjektom pomocou modelovania firmy Alfa spol. s r. o., analýzy dát a porovnávania alternatívneho nákupu automobilu so spaľovacím motorom voči nákupu elektromobilu. Štatistické spriemerovanie údajov niekoľkých firiem z oblasti gastronómie pri modelovaní firmy Alfa z verejne prístupnej databázy Finstat. Porovnávanie vplyvu štátnej dotácie na nákup, prepočítavanie aj ďalších faktorov spojených s prevádzkovaním automobilov vo firme ovplyvňujúce hospodárenie podniku. Ekonomické výhody zaobstarania si podnikateľovi na svoje podnikanie tento typ automobilu.