Does Foreign Direct Investment Boost Innovation? The Case of the Visegrad and Baltic Countries - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Vplyv prílevu a odlevu priamych zahraničných investícií (foreign direct investment – FDI) na inovačnú výkonnosť krajín Vyšehradskej štvorky a pobaltskej oblasti. Výskum prístupom otvoreného systému zohľadňujúci determinanty národnej inovačnej výkonnosti a prílev aj odlev priamych zahraničných investícií. Dvojkroková analýza kombinujúca regresnú analýzu panelových údajov s návrhom dvoch priamych zahraničných investícií – inovačných výkonových matíc.