Entry and Competition of Healthcare Providers in Slovakia: a Spatial Analysis - Mandžák, Peter
Vzťah medzi veľkosťou trhu a počtom firiem v zdravotníckych profesiách na Slovensku, poskytovateľov zdravotnej starostlivosti (pediatri, oftalmológovia, kardiológovia, chirurgovia a ďalší) s odhadmi pre lekárne, praktických a zubných lekárov. Priestorové interakcie poskytovateľov zdravotnej starostlivosti po deregulácii trhu a preskúmanie interakcií v čase z dôvodu významnej liberalizácie lekární na Slovensku. Výskum sústreďovania poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v mestských oblastiach a následného nárastu ich celkového počtu vedúceho k ich rozšíreniu do menších miest v kontexte deregulácie lekární. Vývoj od roku 2010, zistenia ohľadom koncentrácie na mestské oblasti a nárastu celkového počtu lekární vedúceho k difúzii na menšie trhy a zníženiu počtu trhov bez lekární.