Systém registrovaného vývozcu ako nový nástroj ochrany obchodu v hospodárskych vzťahoch Európskej únie s tretími krajinami - Juhás, Henrich, 1995-
Význam uplatňovania nového a nebyrokratického Systému registrovaného vývozcu (REX) a jeho využitie v praxi s víziou posilnenia ochrany obchodu Európskej únie s tretími krajinami pred protizákonnými obchodnými praktikami, berúc do úvahy aktuálnu situáciu v rámci medzinárodných obchodných vzťahov ovplyvnenú pandemickým ochorením COVID‑19 spôsobeným novým koronavírusom. Grafická prezentácia údajov vývoja miery využitia nového systému v rámci obdobia 2016 – 2020 s predikciou na rok 2021. Vymedzenie nového systému REX a porovnanie výhod nového systému oproti predošlému postupu. Prechod na nový systém na základe dát z databázy Európskej komisie. Dôležitosť a efektivita nového systému s implementovaním jeho výhľadov do budúcna.