Perspektívy a výzvy eurázijskej integrácie - Luptáková, Anabela, 1995-
Perspektívy a výzvy rozvoja eurázijskej integrácie. Analýza historického kontextu formovania Euroázijskej ekonomickej únie (EAEÚ) na základe prístupov zahraničných autorov a dokumentov tvoriacich právny základ formovania integrácie. Sociálno-ekonomický rozmer EAEÚ a opis jej osobitností. Špecifiká vývoja makroekonomického prostredia v krajinách EAEÚ, paralely s Európskou úniou a ohraničenia ďalšieho rozvoja integrácie. Perspektívy rozvoja s prihliadnutím na deklarované plány strategického smerovanie EAEÚ do roku 2025. Aktuálne výzvy z globálneho prostredia. Komplexný pohľad na problematiku rozvoja eurázijskej integrácie s prihliadnutím na východiskové body definovanými v minulosti a perspektívami, ktoré otvára budúcnosť.