Vymedzenie dizajnu ako súčasti kreatívneho priemyslu na Slovensku - Ševčíková, Renáta, 1982-
Kvantifikovanie rozvoja a veľkosti dizajnu ako súčasti kreatívneho priemyslu na Slovensku a definovanie bariér brániacich jeho ďalšiemu rozvoju. Základné pojmy skúmanej problematiky – kreatívny priemysel a dizajn ako súčasť kreatívneho priemyslu. Analýza údajov o dizajne a kreatívnom priemysle na základe metodiky ESSnet-Culture prijatej Ministerstvom kultúry SR priraďujúcej jednotlivým oblastiam konkrétne skupiny NACE kódov (na úrovni 4-miestneho kódu) pre jednoznačnosť a možnosť tvorby štatistík. Vyhodnotenie základných špecifík kreatívneho priemyslu a návrh odporúčaní pre podporu jeho rozvoja.