Sustainable Consumption and Production and Their Measurement in Slovakia - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Analýza indikátorov stanovených Európskou úniou a implementovaných na Slovensku pre meranie trvalo udržateľného rozvoja (spotreby a výroby) v rámci Agendy 2030 (Sustainable Development Goals – SDG) na základe indexu ekologických inovácií (16 ukazovateľov v piatich zložkách: ekologické inovačné vstupy, ekologické inovačné činnosti, ekologické inovačné výstupy, environmentálne výsledky a sociálno-ekonomické výsledky). Sociálno-ekonomické výsledky preukazujúce relatívne vysoký podiel ekologických inovácií a obehového hospodárstva v krajine. Výzvy merania a strategické problémy v oblasti štatistiky vychádzajúce z Agendy 2030.