Sustainable Development Goal 12 as the Tool to Ensure Sustainable Consumption, Production and Economic Growth in Slovakia - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Monitorovanie cieľa trvalo udržateľného rozvoja indikátormi Sustainable Development Goals (SDG) v rámci Európskej únie. Vývoj vzťahov v oblastiach vplyvu na životné prostredie, hospodárskeho rastu, spotreby energie, produkcie a odpadového hospodárstva. Regresná analýza štatistickou metódou vzťahu medzi ekonomickým vývojom vykazovaným indikátorom reálneho HDP na obyvateľa a udržateľnou produkciou a spotrebou predstavovanými indikátorom mierou obehového využitia materiálov v krajinách V4 (Slovensko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko). Závislosť medzi vybranými ukazovateľmi v rámci SDG 8 (Dôstojná práca a hospodársky rast) a SDG 12 (Zodpovedná spotreba a výroba). Preukázanie silnej pozitívnej korelácie medzi reálnym HDP na obyvateľa a mierou obehového využitia materiálov iba v Českej republike.