Operation of Social Enterprises in the Slovak Republic - Raková, Monika, 1991-
Stav sociálnych podnikov v prostredí Slovenskej republiky a ich vývoj za sledované obdobie. Právne podloženie sociálneho podnikania a sociálnych podnikov v SR, vymedzenie druhov sociálnych podnikov a ich hlavných znakov. Štatistika sociálneho podnikania na základe údajov Ministerstva práce, sociálnych veci a rodiny počas rokov 2018 – 2020. Legislatívne zadefinovanie sociálnych podnikov od roku 2018 a tento typ podnikov pred rokom 2018. Problematika určenia celkového počtu sociálnych podnikov (oficiálne registrovaných ako sociálne podniky a podniky spĺňajúce všetky znaky sociálnych podnikov, ale nie oficiálne registrovaných ako sociálne podniky).