Socio-Economic Determinants of Sustainable Consumption and Production in Terms of Impact on Business Performance and Competitiveness 2020 - Schödel, Christian, 1963-
Dôsledky pre udržateľnú výrobu a spotrebu v kontexte dopadov krízy pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Dôležitosť inteligentnej pomoci pre podporu udržateľnosti. Politický vplyv na podporu hospodárstva či súkromných osôb a sociálno-ekonomické determinanty vo vzťahu k udržateľnej výrobe a spotrebe. Uvoľnenie finančných zdrojov na zmiernenie krízy z centrálnych bánk FED a ECB či sprístupnenie štátnych prostriedkov a fondov Európskej únie. Podporné opatrenia a identifikácia potenciálnych úspechov a hrozieb s ich porovnaním (úrokové sadzby, zvyšovanie peňažnej zásoby, nákupy dlhopisov, príspevky v nezamestnanosti či skrátenej pracovnej dobe a výhody krízy pre opatrenia v oblasti udržateľnosti). Podpora spoločností a zamestnancov v hospodárskych regiónoch EÚ a USA na zmiernenie krízy.