Comparison of Environmental Taxes in the Slovak Republic and the European Union - Rybárová, Daniela, 1967-
Analýza vývoja a štruktúry environmentálnych daní od roku 2017 použitím ukazovateľov vypočítaných ako pomer environmentálnych daní k HDP, pomer environmentálnych daní na celkových príjmoch zo všetkých daní či sociálnych príspevkoch a implicitná sadzba dane na základe údajov z databázy Eurostat aktualizovaných k dátumu 3. 2. 2020. Porovnanie úrovne ukazovateľov medzi členskými štátmi s prihliadnutím na veľkosť rôznych národných ekonomík.