<The> Brexit Referendum and Its Consequences on Selected Macroeconomic Indicators in the United Kingdom: a Synthetic Control Method Approach - Šuláková, Agáta, 1995-
Referendum o brexite a jeho dôsledky, výhody a nevýhody pre Spojené kráľovstvo a pre EÚ ako celok z ekonomického hľadiska. Skúmanie účinku referenda o brexite pomocou metódy syntetických kontrolných skupín. Porovnanie výkonnosti ekonomiky Spojeného kráľovstva s kombináciou krajín nezúčastnených referenda o vystúpení z Európskej únie. Model skonštruovania syntetickej Veľkej Británie ako riadiacej jednotky z fondu darcov pozostávajúceho z 27 skutočných členských štátov Európskej únie. Pozorovanie ročného HDP na obyvateľa v rokoch 2002 – 2019 a vývozu a dovozu v rokoch 2008 – 2019 v tomto modeli 28 krajín. Výsledky naznačujúce oslabenie pozorovaných ukazovateľov vo Veľkej Británii referendom o brexite.