Zwischen korporativen Interessen und neuen Inseln der Veränderung – Lokalwahlen im Donbas 2020 - Goda, Samuel
Situácia politických strán v ukrajinských miestnych voľbách uskutočnených 25. októbra 2020 ako dôležitého kroku na ceste k skutočnej miestnej samospráve v súlade s Európskou chartou miestnej samosprávy, ktorú Ukrajina ratifikovala v roku 1997. Novovzniknuté vysokovýkonné spoločenstvá s orgánmi miestnej samosprávy zriadenými voľbami, dostávajúce prostredníctvom reformy podstatne viac právomocí a grantov na svoje úlohy. Nádej aktivistov a politikov z občianskej spoločnosti orientovaných na reformy v decentralizáciu. Impulz pre demokratizáciu „zdola“ a krok k prekonaniu „oligarchicko-klientelistických“ štruktúr, obzvlášť dôležitý pre región Donbas.