Analysis of the Western Balkans Territories Using the Index of Economic Freedom - Kašťáková, Elena, 1974-
Súčasný stav ekonomickej slobody v regióne západného Balkánu pomocou Indexu ekonomickej slobody. Z teritórií západného Balkánu najlepšie hodnotenie v sledovanom období rokov 2010 - 2019 dosahuje Republika Severné Macedónsko a najhoršie Bosna a Hercegovina. Podľa Indexu hospodárskej slobody do roku 2020 patrí tento región do skupiny mierne slobodných ekonomík.