Ako reálne funguje risk on a risk off - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Problematika kedy investovať do jednotlivých konkrétnych aktív priamym investovaním u súkromných investorov. Využívanie stratégie Risk-On a Risk-Off najmä v krátkodobom a špekulačnom období. Analýza vzťahu vývoja výmenného kurzu USD/JPY (americký dolár a japonský jen) a vývoja indexu kapitálového trhu S&P 500. Investovanie do japonského jenu – znižovanie hodnoty výmenného kurzu a preferencia rizikovejšieho aktíva, zvyšovanie hodnoty akciového indexu znamenajúce preferenciu viac rizikového aktíva, reprezentovaného investovaním do rizikovejších typov aktív ako sú akcie. Komparácia vývoja hodnôt sledovaných ukazovateľov. Použitie štatistickej metódy korelácie v rámci hľadania ekonomických výsledkov a ich následné vyhodnotenie pre vzájomný vzťah medzi dvomi premennými.