Kryté dlhopisy nahradili hypotekárne záložné listy - Jánošová, Veronika, 1953-
Charakteristika krytých dlhopisov a ich význam pri financovaní hypoték. Analýza a syntéza spoločných znakov tohto druhu cenného papiera v rámci Európskej únie, spôsob krytia a dvojitá ochrana týchto cenných papierov. Kryté dlhopisy ako stabilné zdroje financovania hypotekárnych úverov vyznačujúce sa vysokou dôverou investorov. Komparácia emisií hypotekárnych záložných listov a krytých dlhopisov na Slovensku za posledných 5 rokov.