Konkurencieschopnosť krajín Vyšehradskej skupiny - Kalusová, Lenka, 1987-
Porovnanie konkurencieschopnosti krajín Vyšehradskej skupiny vzhľadom na nové kritériá v hodnotení konkurencieschopnosti krajín v kontexte priemyslu 4.0. Hodnotenie krajín pomocou Indexu globálnej konkurencieschopnosti každoročne vydávanom Svetovým ekonomickým fórom. Správa o globálnej konkurencieschopnosti ako všeobecne uznávaný a popredný svetový výskum poskytujúci medzinárodné porovnanie krajín v otázkach ekonomickej konkurencieschopnosti a hospodárskeho rastu. Zmapovanie aktuálnej ekonomickej situácie v krajinách sveta vo vzťahu k ich globálnej konkurencieschopnosti a vyhliadky na dosahovanie trvalo udržateľného hospodárskeho rastu. Index globálnej konkurencieschopnosti 4.0 zavedený od roku 2018 v dôsledku štvrtej priemyselnej revolúcie a potreby zohľadniť ďalšie faktory a indikátory, najmä ľudský kapitál a inovácie.