Quality of Well-being and Environment Concerning the Level of Economic Prosperity Measured by GDP per capita - Zorkóciová, Otília, 1954-
Preskúmanie a potvrdenie alebo vyvrátenie vzťahu vybraných premenných, a to závislej premennej HDP na obyvateľa - ako premennej predstavujúcej ekonomický rast a nezávislých premenných, Environmental Performance Index - predstavuje kvalitu životného prostredia a Index Happy Planet - predstavuje kvalitu blahobytu. Intenzita vzťahov medzi vybranými premennými a príslušné závery pre budúce smerovanie ekonomík, najmä krajín EÚ.