Platobný proces európskeho trhu cenných papierov a vyrovnanie transakcií s cennými papiermi - Kubranová, Magdaléna, 1956-
Taxatívny obsah zákonných a aplikovateľných náležitostí v platobnom procese pri vyrovnaní transakcií s cennými papiermi. Vzájomné práva a povinnosti majiteľov účtov v T2S (TARGET2-Securities), technickej platformy a službou Eurosystému poskytovanou centrálnym depozitárom umožňujúcou vyrovnanie transakcií s cennými papiermi v peniazoch centrálnych bánk v rámci eurozóny a celého európskeho hospodárskeho priestoru v mene euro a aj v iných menách v prípade záujmu centrálnych bánk mimo eurozóny. Parciálne aspekty pri stanovenej záväznosti uplatňovania podmienok pre účastníkov platobného procesu v oblasti obchodov s cennými papiermi a stanovených záväzných činností súvisiacich s vyrovnaním realizovaných transakcií cez platobný systém T2S.