Synergický efekt a plánovanie v procese fúzií a akvizícií - Polednáková, Anna, 1957-
Rozhodovanie podnikov ohľadom stratégie vonkajšieho rastu prostredníctvom fúzií či akvizícií pre udržanie konkurencieschopnosti a posilnenie svojej pozície na trhu. Fúzie ako motív dosiahnutia synergického efektu. Analýza, charakteristika a definícia synergického efektu, hlavných zdrojov synergie a kľúčových premenných pri hodnotení synergií. Stratégie fúzií a akvizícií súvisiacich s celkovou stratégiou spoločnosti. Dlhodobé plánovanie a voľba, či má byť splnený cieľ fúzie, či uskutočniť rozvoj v rámci spoločnosti a či uskutočniť fúziu alebo akvizíciu.