Priemyselná produkcia krajín V4 v čase Covid-19 - Hudák, Matej, 1984-
Analýza priemyselnej výroby krajín V4. Index priemyselnej výroby (ktorý meria priemyselnú produkciu) Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Priemyselná výroba vo všetkých krajinách V4 (ako aj v Európe) zaznamenala najnižšie hodnoty v apríli 2020. Z krajín V4 zaznamenala Slovenská republika najnižšiu hodnotu, zatiaľ čo najmenší pokles zaznamenalo Poľsko. V prípade európskych krajín najnižšie hodnoty indexu priemyselnej výroby boli zaznamenané aj v apríli 2020, zatiaľ čo Slovenská republika bola v tomto ukazovateli jednou z najhorších krajín. Dánsko, Fínsko, Litva, Lotyšsko, Nórsko a Švajčiarsko boli schopné udržať úroveň priemyselnej výroby na úrovni roku 2015 alebo vyššej.